Het verhaal
van Bart van Riet

Ik heb Duchenne en ben 40 jaar.  Een bijzondere mijlpaal voor mij,
want 15 jaar geleden had niemand dit voor mogelijk gehouden.
In 2020 hebben we dit tijdens de eerste editie van
De Duchenne 40 dan ook groots gevierd!

Mijn verhaal

Ik ben Bart van Riet. Ik woon samen met mijn vrouw Monique. We zijn al 12 jaar gelukkig getrouwd. Ik heb een leuk team van zorgverleners, dat ik zelf heb samengesteld. Sinds 2000 werk ik bij een architectenbureau en ontwerp ik 3D-modellen.
Ik heb de ziekte van Duchenne; een ingrijpende spierziekte. De levensverwachting is laag. Ja, dat is heftig. Maar...dan kennen ze mij nog niet! Want ik ben niet het type dat bij de pakken neer gaat zitten. Liever zet ik me in om Duchenne het hoofd te bieden. Voor mezelf, maar vooral ook voor anderen.

"Nooit verwacht dat ik 40 zou worden."

In september 2020 ben ik 40 jaar geworden. Nooit gedacht dat ik die leeftijd zou halen. Ik zou zo graag zien dat iedereen met Duchenne minstens het 40ste levensjaar haalt! Om dat te bereiken is veel onderzoek nodig.

Met de opbrengst van De Duchenne 40 kan Duchenne Parent Project dit belangrijke onderzoek financieren. Ik hoop dan ook dat veel mensen op 26 juni op de fiets stappen voor Duchenne. Net als vorig jaar tijdens de eerste editie van De Duchenne 40, leg ik dit jaar de 40 km in mijn rolstoel af om mijn support te tonen aan alle helden die zich inzetten voor mensen zoals ik.

Help jij Bart met zijn droom?


Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen