Veelgestelde vragen

Bekijk de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Het event

Wat is De Duchenne 40?
Een nieuw evenement voor Duchenne! Zaterdag 12 september (de dag dat de Heroes eigenlijk zouden finishen) leggen we minimaal 40 kilometer af op de Utrechtse Heuvelrug, vanuit huis, virtueel op de fietstrainer, of waar je wilt. Dit is allemaal te volgen via een spetterend liveprogramma op YouTube.
Wanneer is De Duchenne 40?
Van 6 t/m 12 september 2020. Zaterdag 12 september is er een liveprogramma op YouTube en een MTB-rit op de Utrechtse Heuvelrug. Deelnemers kunnen ook een eigen gekozen route afleggen.
Hoe laat is de start van De Duchenne 40?
De officiële start op zaterdag 12 september is om 09:00, live op YouTube. De deelnemers zijn vrij om te starten met hun tocht wanneer ze willen.
Wie kunnen er meedoen aan De Duchenne 40?
Iedereen kan meedoen aan de Duchenne 40! Vanuit huis pak je alles met twee wielen. MTB, tourfiets, race of elektrisch, rolstoel... jij bepaalt! Fiets jij liever binnen? Gebruik dan de fietstrainer!

Aanmelding

Tot wanneer kan ik mij inschrijven?
Inschrijven is mogelijk tot zaterdag 12 september 2020. Dan begint De Duchenne 40.
Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Er kan onverhoopt iets misgaan waardoor je moet afzeggen. Je kunt je inschrijving dan annuleren door een e-mail te sturen naar de organisatie van De Duchenne 40: info@deduchenne40.nl.
Ik heb geen bevestiging gekregen van mijn inschrijving. Wat nu?
Alle deelnemers ontvangen per e-mail een bevestiging. Zorg dat je een juist e-mailadres invult. Mocht je desondanks geen bevestiging hebben gekregen, mail dan naar info@deduchenne40.nl. Bekijk ook je spambox, het kan zijn dat de mail daarin is gekomen.

Sponsoring

Ben ik verplicht sponsorgeld op te halen?
Nee. Maar bedenk altijd waar jij voor op de fiets stapt tijdens De Duchenne 40: het sponsorgeld dat jij met alle deelnemers ophaalt maakt een verschil voor kinderen met Duchenne en hun families.
Hoe kan ik sponsors werven?
Dé gouden regel bij het werven van sponsors is: durf te vragen! Kijk voor meer tips op deze pagina.
Waar gaat de uiteindelijke opbrengst van De Duchenne 40 naartoe?
De uiteindelijke opbrengst van De Duchenne 40 gaat naar Duchenne Parent Project. Klik hier voor meer informatie.
Waarom betaalt een sponsor transactiekosten bij een sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor Duchenne Parent Project. Doordat er nu €0,35 voor iDeal en €0,50 voor andere transacties wordt gerekend, betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring.
Hoe zorg ik ervoor dat mijn sponsor/bedrijf een factuur krijgt?
Als je bij je online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf De Duchenne 40 sponsort dan ontvang je automatisch een factuur als PDF-bestand in de mail.
Krijgt een sponsor het bedrag terug als ik De Duchenne 40 niet ga fietsen?
Het is niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan Duchenne Parent Project.
Wanneer moeten sponsors het geld overmaken of wanneer wordt het geïncasseerd?
Het incassobedrag voor De Duchenne 40 wordt binnen 7 dagen geïncasseerd. Bij een betaling via iDeal wordt het bedrag direct geïncasseerd. 
Waarom vragen jullie sponsors naar persoonsgegevens?
Om sponsors bij eventuele fouten of onduidelijkheden te kunnen bereiken. De gegevens van sponsors worden uiteraard niet aan derden verstrekt.
Iemand wil mij sponsoren als bedrijf. Is het ook mogelijk een factuur te ontvangen?
Ja, dat is mogelijk. Als je bij jouw online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf De Duchenne 40 sponsort dan ontvang je automatisch per e-mail een factuur PDF-bestand.

Organisatie

Heeft De Duchenne 40 een ANBI status of CBF keurmerk?
Duchenne Parent Project is een door ANBI erkend goed doel. Sinds 1 januari 2008 zijn giften, gedaan aan goede-doel instellingen, aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling aangemerkt is als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Duchenne Heroes wordt georganiseerd door The Event Foundation, eveneens ANBI erkend. Dit betekent dat giften voor Duchenne Heroes aftrekbaar zijn voor de belasting.
Door wie wordt De Duchenne 40 georganiseerd?
De organisatie van De Duchenne 40 is in handen van Stichting The Event Foundation. The Event Foundation schenkt de netto-opbrengst van de Duchenne 40 aan Duchenne Parent Project. Andere geslaagde fundraising events van deze stichting zijn Duchenne Heroes, Africa Classic, Giro di KiKa, Run for KiKa en Tour for Life.
Wat is The Event Foundation?
Stichting The Event Foundation, is in 2006 opgericht en organiseert evenementen in opdracht van goede doelen. Door haar charitatieve karakter schenkt The Event Foundation de opbrengsten van fundraising events en campagnes netto door aan het goede doel in een voor iedereen zeer transparante structuur. The Event Foundation is in eerste instantie opgericht om risicovolle evenementen voor non-gouvernementele organisatie (NGO’s) mogelijk te maken en is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer informatie vind je op www.emolife.nl.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen