Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een mail, we helpen je graag! 

Het evenement

Wat is De Duchenne 40?
De Duchenne 40 is dé dag waarop iedereen een verschil kan maken voor mensen met Duchenne Spierdystrofie. Op 25 juni leggen we minimaal 40 kilometer af met de fiets of iets anders dat rolt. Dit doet we vanuit huis en vanaf De Sallandse Heuvelrug. Kortom: iedereen kan mee doen! 
Wanneer is De Duchenne 40?
De Duchenne 40 vindt plaats op zaterdag 25 juni 2022. Doe je mee vanuit huis, dan kan je natuurlijk ook op een eerdere datum fietsen.
Hoe laat is de start van De Duchenne 40?
Fiets je vanuit huis, dan kan je starten wanneer je wilt. Kom je naar De Sallandse Heuvelrug, dan ontvang je nog bericht over de exacte starttijd voor jouw locatie. 
Wie kunnen er meedoen aan De Duchenne 40?
Iedereen kan meedoen aan De Duchenne 40! Alles met twee wielen is toegestaan; mountainbike, toerfiets, racefiets, elektrische fiets, rolstoel... jij bepaalt! Fiets jij liever binnen? Gebruik dan de fietstrainer!

Aanmelding

Wat zijn de inschrijfkosten voor De Duchenne 40?
Het inschrijfgeld is € 15,-. Met dit bedrag wordt het evenement gefinancieerd. Daarnaast haal je minimaal  € 40,- op voor Duchenne Parent Project. Dat is een euro voor elk levensjaar. Samen zorgen we ervoor dat iedereen met Duchenne minstens 40 jaar wordt! 
Tot wanneer kan ik mij inschrijven?
Inschrijven is tot 2 dagen voor de start van het evenement mogelijk.
Wat als ik mijn deelname annuleer?
Kan of wil je niet meer meedoen aan De Duchenne 40, is teruggave van het inschrijfbedrag en eventuele andere gemaakte kosten niet mogelijk. Voor het sponsorgeld zijn er 2 opties:
  1. Sponsorbedrag wordt in overleg met de organisatie doorgeschoven naar een volgende editie
  2. Sponsorbedrag gaat naar Duchenne Parent Project ter financiering van haar doelen
Bel in geval van annulering naar de organisatie via 088-3665460.
Ik heb geen bevestiging gekregen van mijn inschrijving. Wat nu?
Alle deelnemers krijgen per e-mail een bevestiging. Niks ontvangen? Controleer dan of het juiste e-mailadres is ingevuld en check ook even je spambox. Het kan zijn dat de mail daarin is gekomen. Toch geen bericht gehad? Stuur ons dan een mail.
Hoe krijg ik een medaille?
Vind je het leuk om na afloop van jouw fietsrit een exclusieve De Duchenne 40 medaille te krijgen? Boek deze upgrade dan voor €7,50 tijdens of na je inschrijving. Kom je naar de Sallandse Heuvelrug, dan krijg je de medaille aan het einde van je rit. Fiets je vanuit huis, dan sturen we je de medaille na het voltooien van je fietstocht toe.
Waar download en lees ik het reglement?
Klik op onderstaande links om de reglementen te downloaden: 

Sponsoring

Waar gaat de opbrengst van De Duchenne 40 naartoe?
De netto opbrengst van De Duchenne 40 gaat naar Duchenne Parent Project (DPP) voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Op de website van Duchenne Parent Project lees je meer over welke onderzoeken DPP financiert. 
Hoe werf ik sponsors?
Dé gouden regel bij het werven van sponsors is: durf te vragen! Wij hebben heel veel leuke suggesties om je te helpen. Kijk voor tips op deze pagina.
Wanneer moet mijn startbewijs binnen zijn?
Je moet uiterlijk 24 juni €40 op je sponsorteller hebben staan om recht te hebben op de route bestanden. 
Waarom betaalt een sponsor transactiekosten bij sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor Duchenne Parent Project. Doordat er nu €0,35 voor iDeal en €0,50 voor andere transacties wordt gerekend, betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring.
Hoe zorg ik ervoor dat mijn sponsor/bedrijf een factuur krijgt?
Als je bij je online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf De Duchenne 40 sponsort, dan ontvang je automatisch een factuur als PDF-bestand in de mail.
Krijgt een sponsor het geld terug als ik De Duchenne 40 niet ga fietsen?
Het is niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan Duchenne Parent Project.
Wanneer moeten sponsors het geld overmaken of wanneer wordt het geïncasseerd?
De sponsoring voor De Duchenne 40 wordt binnen 7 dagen geïncasseerd. Bij een betaling via iDeal wordt het bedrag direct geïncasseerd.  
Waarom vragen jullie sponsors naar persoonsgegevens?
Om sponsors bij eventuele fouten of onduidelijkheden te bereiken. De gegevens van sponsors worden uiteraard niet aan derden verstrekt.

Organisatie

Heeft De Duchenne 40 een ANBI status?
Duchenne Parent Project is een door ANBI erkend goed doel. Sinds 1 januari 2008 zijn giften, gedaan aan goede-doel instellingen, aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling aangemerkt is als algemeen nut beogende instelling (ANBI). De Duchenne 40 wordt georganiseerd door The Event Foundation, eveneens ANBI erkend. Dit betekent dat giften voor De Duchenne 40 aftrekbaar zijn voor de belasting.
Door wie wordt De Duchenne 40 georganiseerd?
De organisatie van De Duchenne 40 is in handen van Stichting The Event Foundation. The Event Foundation schenkt de netto-opbrengst van de Duchenne 40 aan Duchenne Parent Project. Andere geslaagde fundraising events van deze stichting zijn Duchenne Heroes, Africa Classic, Giro di KiKa, Run for KiKa en Tour for Life.
Wat is The Event Foundation?
Stichting The Event Foundation, is in 2006 opgericht en organiseert evenementen in opdracht van goede doelen. Door haar charitatieve karakter schenkt The Event Foundation de opbrengsten van fundraising events en campagnes netto door aan het goede doel in een voor iedereen zeer transparante structuur. The Event Foundation is in eerste instantie opgericht om risicovolle evenementen voor non-gouvernementele organisatie (NGO’s) mogelijk te maken en is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer informatie vind je op www.emolife.nl.

Corona

Gaat De Duchenne 40 door?
De Duchenne 40 is COVID-safe en gaat gewoon door! Mocht er aanleiding zijn om aanvullend beleid te maken op de actuele corona-situatie in juni dan zullen wij dit doen en delen met de deelnemers.
Wat gebeurt er als De Duchenne 40 niet doorgaat?
Indien De Duchenne 40 niet doorgaat zijn er verschillende scenario’s. Hierbij kijken we bijvoorbeeld naar het verplaatsen naar een andere datum of locatie. Pas in een uitzonderlijk geval zullen wij overgaan tot afgelasting.
Wat gebeurt er met het sponsorgeld voor Duchenne Parent Project?
Voorop staat bij ons dat Duchenne Parent Project zo min mogelijk averij oploopt. We fietsen immers voor de Duchenne gezinnen. Daarom gaat de sponsoring altijd naar het doel, ook al gaat, in een uitzonderlijk geval, het evenement niet door.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen